VÝSTAVA OVOCE, ZELENINY A KVĚTIN 2007


Velkému zájmu občanů Sušic i okolních obcí se těšila Výstava ovoce, zeleniny a květin, kterou společně s místní organizací Svazu zahrádkářů uspořádal pan Lukáš Pošmura. Přišlo okolo 180 - ti návštěvníků, u kterých výstava dosáhla nečekaného ohlasu.

Recepty z výstavy:
 
Mřížkový koláč

21 dkg hladké mouky
14 dkg másla
7 dkg mletého cukru
1 žloutek
vanilkový cukr
citronová kůra

Nejdříve upečeme základ, doplníme jablka a ořechy, pocukrujeme a posypeme skořicí. Nakonec koláč pomažeme bílkem, který nám zbyl z vejce.

 
Houbové tousty

Dusit 2 kg hub - pak proprát ve vodě. Směs nakrájet na kostičky.

1,10 kg papriky
3/4 kg cibule
0,6 l kečupu
2 dcl oleje
1/4 kg cukru
1/4 l octu
3 lžičky soli
1 lžička mletého nového koření
1/2 balíčku mletého pepře(lze dát i méně)

To vše dusit. Směs a houby smíchat, na dno skleničky dát vždy 1 bobkový list a plnit směsí s houbami. Sterilovat 3/4 hodiny.

 
Červená řepa s křenem

Červenou řepu uvaříme, oloupeme a nastrouháme nebo rozmixujeme. Křen očistíme a také nastrouháme. (3 díly řepy : 1 díl křenu). Dochutíme cukrem, octem a solí. Dáme do skleniček a sterilizujeme 20 min. na 85 C.

 
Čalamáda

Nakrájí se bílé hlávkové zelí a mírně se ovaří. Cibule se podusí na slanině a udělá se sladkokyselý nálev. Tímto nálevem se zaleje scezené zelí. Přidá se 3dcl sterilizované kukuřice. Vše se zamíchá a přidá se trochu mletého pepře a soli.



Seznam fotogalerií

  
© 2011, Sušice u Přerova, Karel.Jemelka@seznam.cz